A kenőolaj lefejtő és hordós olajtároló területén a kármentesítés folytatása és befejezése 2011. november – 2013. szeptember között zajlott.

A 2010. decemberben készített műszaki beavatkozási záródokumentációban, a felmérések alapján meghatározott visszamaradt szennyezett talaj becsült mennyisége 2600 m3.

A kármentesítés folytatása során azonban jelentős többletszennyezés került feltárásra a területen.

Összesen mintegy 7400 m3 „D” kármentesítési határérték feletti szennyezett talaj kitermelése, és helyszíni, komposztprizmás kezelése realizálódott a volt kenőolaj lefejtő, hordós olajtároló területén, és a munkagödör ÉK-i részén, a kerítés alatti területen.

A munkagödrök aljából, illetve oldalfalaiból rendszeresen akkreditált talaj mintavételre és vizsgálatokra került sor. A kitermelést addig folytatták, míg a fenékszintről, illetve az oldalfalból vett talajminták mindegyikében „D” kármentesítési határérték (3000 mg/kg) alatti TPH koncentrációt mértek.

A terület 2013. októberi helyreállításával a kármentesítési munkálatok befejeződtek.

Három monitoring kút 2012 októberében, egy monitoring kút 2013 decemberében készült el.

A téli csapadékos időjárást követően, a nagy felületű munkagödör egyes részein süllyedés jelentkezett, melynek helyreállításával meg kellett várni a tavaszi fagymentes időszakot. Így erre 2014 áprilisában került sor.

A munkagödörben összegyűlt, szennyezett talajvíz kezelése in situ módon, szénhidrogénbontó oltóanyag adagolásával valósult meg.